Občanské sdružení CANISTERAPIE vzniklo v roce 2008. (Dle zákona v r. 2017 změněno na Canisterapie z.s. - zapsaný spolek)

Hlavním sídlem se stalo náchodsko. Jak už sám název napovídá, věnujeme se canisterapii a věcí kolem ní. Spolupracujeme se zkušenými kynology z Kynologického centra Sultán na Rýzmburku a nebráníme se i další spolupráci s jinými canisterapeutickými organizacemi. Zakládajícími členy nebyli žádní nováčci. Byli jsme dříve členy Canisterapeutického svazu, se sídlem v Poličce, ale pro značnou vzdálenost a rozdílné názory jsme byli nuceni založit nové občanské sdružení.

Máme mezi sebou jak odborníky na výchovu a výcvik psů, tak zkušené canisterapeuty, kteří rádi pomohou a poradí případným zájemcům. Jsme sice malé sdružení ale každým rokem, na tradičním setkání uvítáme pár nových členů a už teď máme zastoupení ve více krajích.

Máte-li zájem pomáhati ostatním, máte-li čas na pravidelné návštěvy a máte vhodného pejska (kterého si dopředu otestujeme), rádi vás uvítáme ve svých řadách.

Ještě jedna důležitá informace – za canisterapii nebereme žádné peníze tj. nečekejte výdělečný „kšeft“, ale spíš koníčka, který vás bude stát čas a někdy i peníze. Ze své zkušenosti můžeme říct, že canisterapie je smysluplná činnost, která vás pohltí a které se budete chtít věnovat naplno. Odměnou vám bude úsměv a radost, kterou vy a váš pes budete rozdávat tam, kde osud k lidem nebyl příznivý. To je to jediné, co od svých klientů dostáváme a to nejkrásnější, co nám můžou dát!

Naším cílem je odvádět kvalitní práci a propagovat canisterapii s krédem „s láskou a bez rozdílů“.